EduquiInfantil

MY LAST PROJECT AS A TEACHER FOR EDUQUI INFANTIL. 
THE EASIEST WAY TOT LEARN ABOUT NON FORMAL EDUCATION!


PROFESSORAT D'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Per tal de fer més dinàmica la presentació un petit joc per conèixem un xic millor:

Què conec i sé?

He conegut la formació a través d'altres docents que han fet esment entre passadissos i sobretaules. Per tal de garantir un bon nivell del personal docent, el curs d'iniciació, el període de prova inicial i la prova d'idoneïtat del personal interí docent permeten donar suport i ajudar el futur professorat a encaminar la tasca docent. El curs permet a l'alumne organitzar-se acompanyant els interins i ajudant-los a millorar amb estratègies, eines i recursos. 

Quines oportunitats hi veig per a mi?


La formació se centra en un aprenentatge vinculat a la vida real (aprenentatge col·laboratiu). Com a professional de l'educació, crec que disposar de supòsits pràctics que ens ajudin a conèixer i resoldre dubtes sobre el desenvolupament professional dels nostres alumnes és fonamental. L'estructura de la formació crec que ens ajudarà a millorar i entendre com millorar la programació, valorar eines i propostes alternatives i sobretot millorar com a docent.El nou currículum inclou una nova metodologia de treball que ens serveix per modelar situacions d'aprenentatge, la formació ens ofereix l'oportunitat de consultar i informar-nos dels dubtes i qüestions que ens poden sorgir. 

Quin és el meu compromís? 

El meu compromís professional docent relatiu a la formació personal interí novell implica: 
  • Participar en les tasques proposades pel Departament d'Educació. 
  • Coordinar-me amb els altres docents i el grup assignat. 
  • Millorar de la pràctica docent a partir de la reflexió sobre la mateixa pràctica.
  • Compartir, modificar i crear continguts educatius. 
  • Avaluar i donar retroacció per millorar l'avaluació del procés d'ensenyament-aprenentatge.

Quina opinió en tinc?

Crec que és necessari fer costat al professorat amb formació. Aquest és el meu primer any com a interí, durant el curs 2021-22 he tingut l'oportunitat de substituir a docents de diferents assignatures. Aquest any, com a interí del PFI d'Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic, crec que se'ns brinda un acompanyament des de casa molt necessari. 
Conèixer el sistema educatiu i el currículum de la nova llei d'educació LOMLOE, poder repassar l'aprenentatge i evolució competencial i fer reflexions amb altres companys docents és una oportunitat per assegurar una bona pràctica docent i posar-la en pràctica. 
Tinc la sort de ser docent d'un centre on apostem per la tecnologia, aprofitar els recursos digitals i treure profit a l'aula digital crec que és quelcom necessari com a docent del segle XXI. No hem estat educats i és un repte constant que cal treballar dia rere dia per formar estudiants amb una educació actual. 

Jo en relació a l’educació 

ALGUNA COSA DE MI

Soc graduat com a tècnic audiovisual i multimèdia a la Universitat de Girona. Certificat com a monitor i director de lleure amb Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.  Des de l'any 2011 he treballat a l'empresa Tactic Sport com a responsable de projectes de comunicació i màrqueting. També he desenvolupat projectes de voluntariat a Minyons Escoltes i Guies, Cocat i la Generalitat de Catalunya. He participat en la gestió d'espectacles i festes com a tècnic visual al poble de Salt. A més, he treballat com a tècnic al Girona Mapping Festival. Els darrers anys he gestionat diversos projectes Europeus a Catalunya, Sèrbia, Portugal i Romania on he comunicat projectes per a infants en risc d'exclusió social. A San Francisco (EUA), Mèrida (MÈXIC) i Bogotà (COLÒMBIA) vaig crear tallers en escoles privades bilingües. L'any 2019 vaig viure als Estats Units i Llatinoamèrica on he desenvolupat projectes promocionals socials. 

LA MEVA MIRADA SOBRE EDUCACIÓ

La meva mirada sobre l'educació la puc argumentar a través dels següents compromisos. 
COMPROMÍS PROFESSIONAL.El compromís professional recau a l'hora d'entendre la tasca docent com a un servei com a professional de l'audiovisual i màrqueting. El docent com a emissor d'informació a la societat, ofereix continguts actualitzats, empoderant a l'alumnat per millorar i aconseguir nous i millors professionals per desenvolupar tasques necessàries del nostre entorn.
COMPROMÍS SOCIAL.L'educació és un eix vertebrador que assegura que tots els alumnes adquireixen les competències que permetent integrar-se a una vida amb comunitat. El docent interactua i contribueix a crear un clima de respecte, tolerància, participació i llibertat per fomentar en els alumnes els valors de la ciutadania democràtica i de la cultura de la pau. 
COMPROMÍS HUMÀ. Els valors i la dignitat humana són fonamentals particularment a l'educació. Els drets de les persones recauen en el respecte i la garantia de poder ser educat i format. 

EL MEU LLOC DE TREBALL

Formo part del PFI de vendes de Sant Feliu de Guíxols. Soc professor del mòdul tècnic i darrerament he estat a diversos instituts treballant com a professor de tecnologia i empresa. El meu objectiu és ser docent de Tècniques d'imatge i so en un grau mitja/superior.

COM EM SENTO I EM VEIG COM A DOCENT

Els darrers deu anys de la meva vida els he viscut intensament. El model d'ensenyament que he rebut des de petit s'ha basat a rebre informació sense posar-la en pràctica. La necessitat de rebre estímuls i aconseguir un aprenentatge significatiu adaptat a les meves necessitats va donar lloc a un viatge de sis anys arreu del món. 
Després d'aquesta experiència, tornar, m'ha fet replantejar com veig les coses i com les vull transmetre. Fer de docent a Catalunya és una oportunitat per transmetre tot l'après fins ara. 
Crec que el model d'aprenentatge ha de ser significatiu. L'alumnat ha de poder viure l'experiència d'aprendre com a persones curioses i creadores. 
Sento que el docent ha d'orientar a l'alumnat, col·laborant entre els iguals i estimulant els aprenentatges apresos al llarg del procés educatiu.

QUÈ TINC, QUÈ VOLDRIA, QUÈ NECESSITO COM A DOCENT

Tinc moltes ganes d'aprendre. Soc conscient que soc novell, i això comporta molta implicació durant el meu dia a dia. Aquest curs estic dedicant molt de temps a ensenyar i a aprendre a ensenyar. He de dur a terme continguts interessant pels alumnes. La dedicació, treball constant i exigència per desenvolupar projectes atractius, em fa sentir, que cada dia tinc ganes d'aprendre quelcom nou.
Vull desenvolupar projectes motivadors i engrescadors per l'alumnat. Aquests darrers mesos, treballant com a professor d'alumnat PFI m'he vist obligat a redissenyar tots els continguts plantejats inicialment. Cal adaptar i desenvolupar projectes que l'alumnat tingui interès.
Necessito compartir aprenentatgesDesprés d'aquests darrers mesos, soc conscient de la necessitat d'intercanvi processos d'ensenyament-aprenentatges amb altres professionals docents. Crec que és necessari fugir de l'individualisme com a professor. Cal compartir i modificar continguts. 

ALGUNA COSA MÉS?

Més enllà de la docència i l'alumnat, em plantejo l'ofici de professor com a quelcom vital que aprenc i milloro dia rere dia. 
Actualment, vivim un moment de molts canvis socials, entre ells les oposicions docents. La incertesa que visc amb noves informacions de les xarxes socials, diaris i telenotícies em fan estar nerviós per la desconeixença. 
Els nous rols docents, la introducció de les tecnologies a l'aprenentatge i el coneixement, els canvis metodològics i curriculars, l'adaptació a contextos de treball diversos i sobretot l'ambigüitat de moltes places docents que canvien constantment. 
Tinc la necessitat d'adaptar-me a cada situació educativa i d'assumir reptes que la professió em planteja. Estic submergit en una feina constant on el següent any pot canviar radicalment.

Jo docent dins el context social 

Les preguntes:

Quines han estat les teves motivacions per voler dedicar-te a la docència?

Ha estat molt difícil el procés per aconseguir una plaça docent interí?

Què és el que més t'agrada de ser interí? 

Per què has decidit dedicar-te a l'ensenyament?

Hi ha alguna cosa que t'hagi sorprès i que esperaves diferent després d'haver fet les pràctiques?

Aquest any hi ha un nou currículum. Com l'has viscut?Com vius la immersió lingüística a les aules?

Quins són els teus punts forts en l'ensenyament?

Quins mètodes pots utilitzar per ensenyar una lliçó?

On et veus en cinc anys?

Com utilitzes la tecnologia a l'aula?

 Quines matèries has impartit durant aquests últims anys?

El següent vídeo podeu veure l'entrevista:

Children's and Youth Leisure Monitor Course

The 'Child and Youth Leisure Monitor Course aims to promote the personal development and social and employment integration of young people through support, training and a first work experience in the world of leisure, thus preventing vulnerability.


The beloved of kids all over the world

and we know how to have lotsa fun! You can explore awesome DIY play activities, toy reviews, printable fun and, of course, SO many toys! The hottest, the gotta-have-’ems, the new favourite besties and more.

Follow us for play updates

the latest reviews and exciting news about our immersive experiences! We’ve got a new way to play, and we can’t wait to share it with you